Out of radio

Allt det här bil och båtåkandet tar ut sin rätt. Resan ner gick bra, inte så långa etapper. Gävle-Göteborg, sova på en bäddsoffa i en främmande lägenhet och sedan tidig färja. Dricker kaffe på färjan till Fredrikshavn med gratis påfyllning. Köra genom Danmark, färja från Esbjerg. Snart är vi framme, Harwich.

Revansch, att komma tillbaka. Vi hade 4dagar fyllda till bredden av fint häng. Att faktiskt känna att vi har något att komma tillbaka till, vänner att umgås med. Det får mig att vilja stanna ännu mer, men också att det känns bra att vara i Gävle. Vetskapen om att man har kvar något där borta. Svår förklarat, men det har sista tiden känts som om vi står mellan två världar och inte riktigt är en del av någon av dom. Allt fortsätter även fast vi inte är där, som sig naturligtvis bör. Vi är och är inte en del av det. Det har förändrat mig som människa, även om jag förmodligen är exakt samma Jennie som innan. Bästa jag någonsin gjort, och att vi faktiskt gjorde det!


Och att vi fick in allt i bilen!

Så tillbaka i Gävle. Där allt är som vanligt och allt är annorlunda. Fem veckor in och skolan känns fortfarande bra. Jag börjar äntligen greppa lite vad det är jag läser, och det känns rätt. Rätt. Syjuntan är nu officiellt startad och invigd. Syjunta rules! Och nästa datum är redan spikat. Nu finns det äntligen tid för att bara komma in i tempot, och livet här. Det känns bra, en liten lycklig känsla gror. Ibland är det svårt att se vad man har, eller hur bra man har det. Allt känns för tillfället slitstarkt. Det är mest små bitar som fattas, en riktig säng, ett hem att ställa sängen i, att få göra hemmet till hemma.

Hem, vi har varit på tre visningar i samma lägenhet. Imorgon får vi veta hur allt löser sig med det. Jag hoppas. Hoppas att det isåfall blir rätt. Bilderna av ett hem vimlar i mitt huvud.

Naturligtvis är det tre trappor upp utan hiss, vad annars?

poop poop

This entry was posted in Arbete/Skola, deLux, UK, Vardag. Bookmark the permalink.

3 Responses to Out of radio

 1. pa says:

  Will check up ON it!

 2. SmellyJennie says:

  Gärna början på nästa vecka!

 3. pa says:

  Men vad sjukt fint att läsa. Vilket analys av nuläget!
  Hoppas på lägenheten så kvittar vi flytthjälp när vi flyttar och ni :-) Så har vi ju gästrummet i Hille. Sa till Mika att när man bor så (så) sover ju folk över.
  Skönt att ni är hemma igen. Kanske göra käk eller nåt i helgen/början på nästa vecka?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>