Läggdags

Vi har snart gungat vår son till sömn i ett års tid. Det är helt bananas!

Det har ju inte varit en helt lätt tid… Koliken fram till 7 månader gav sitt, efter att jag slutade amma blev det snäppet bättre. Istället för att gåendes vagga barnet upp till tre timmar i sträck dygnet runt, så har det gått från vanligtvis tio minuter varannan timme till kortare stunder och kanske bara 2-3 ggr per natt. Har vi en natt med guldkant så sover han i stort hela natten förutom att vi stoppar i nappen två eller tre gånger och byter en blöja. De gångerna kan vi dock nästan räkna på en hand… Är det en dålig natt så vaggas det en till två timmar per natt, en eller två gånger. Vilket inte är så jobbigt, förutom att han väger över 10kg och vi inte har sovit på nästan ett år. Att vi inte gjort något åt det är för att vi upplever att det är av smärta han vaknar och att det helt enkelt gör jävligt ont i magen. Lilla gaspojken.

Nu är det nya tag, eller rutiner. Dock inte metoder. Igår började vi med försöka få pojken att somna i sängen. Det gick över förväntan och tog natt ett ganska precis en timme.

Logg:

Det var glada miner och kullerbyttor första halvtimmen, som sedan sakta övergick trötthet och viljan att komma upp i famnen. Och avslutades med avgrundsvrål och upplockning. Men det viktigaste är att vi lade ner honom i sägen innan han somnade i famnen. Under kvällen/natten  vaknade han till några vändor, och avslutade det hela vid 24-tiden med ett längre hysteriutrbrott. Läggning 2 var ungefär samma visa. Natten återstår.

Vi får väl se…

This entry was posted in deLux, John, Vardag. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>