Rokad & Söndagsmiddag deLux

I helgen fick vi tillbaka vårat hem – i sådan mening av känsla och stil. Eftersom vi numera är billösa så fick vi till låns en finfin tysk pralin med dragkrog. Så vi hyrde ett släp och bytte ut en del av möblemanget. En soffa och ett skrivbord låter ju inte allt för tungt att flytta på – om man inte först ska ner tre våningar bestående av fem trappor och sedan upp två våningar med trapporna från helvetet. Och vidare där ta ner en sekretär och en fåtölj för samma vindlande trappor och upp för fem. Jag var redo för en infarkt där och då.

Vid återhämtandet som fortgick under resterande tid av helgen så firade vi det hela, det fina hemmet och den echapperade infarkten, med en söndagsmiddag. Husmanskost hör inte till vanligheterna men funkade perfekt en kväll som denna. Väl marinerade quornfileér som stektes i ugn tillsammans med kokta rödbetor, morötter och potatis. Och naturligtvis sås, gjord på grädde och rödvinet som blev kvar från lördagens samkväm.

På flera håll verkar det som om folk är allmänt nöjda – vi ses om tre veckor när den oåterhållsamma julstressen slagit klo. Ofrivilligt påverkas vi av omgivningen.. men det finns en lösning och vi tacklar av det den 23 december med varmt vin och pepparkakor här!

This entry was posted in deLux. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>