PÅ JUB

Idag har jag varit på jobbet, 6:30-16:30 (eller half four, som dom säger här)

Sundayroast – det verkar vara en av engelsmännens favoritsysselsättningar på söndagar. Vilket alltså betyder fullbokat, fullt ös och en helt slut, men ändå vid gott humör, Jennie. Jag börjar gilla mina arbetskamrater, man har en mer avslappnad och personlig kontakt. Det är socialt och ofta roligt att jobba. Men det är långa sena timmar, tungt att bära och mycket spring. I språket förbättrar jag mig varje dag, och ibland när man tar ett steg tillbaka och inser att man använder fraser som `cheers´ helt naturligt så antar jag att jag får se det lite som att jag inte bara får £6 i timmen…

Och jobbet ger ju faktiskt väldigt många möten med människor…

Jag serverade en gång tre `transor´som var väldigt pratsamma. Och en av dom hade varit i Sverige många gånger. Hon (hanhon, honhan) undrade också vem som gjorde mitt hår. Otroligt trevliga, och enligt mig precis vad theGumstool behöver…

En kväll fick jag servera en gravid kvinna vitt vin, inte alkoholfritt. Jag såg förmodligen förvånad ut när hon räckte fram sitt glas för hon ursäktade sig med att hon visste att hon inte borde men ville ha en liten skvätt ändå…

Det är en gammal man som alltid kommer in minst en gång i veckan och äter middag själv. Han har tydligen gjort det i många år, han känner alla i personalen och vet var dom kommer ifrån. Hans fru dog nyligen, men hon insjuknade i alzhemiers för några år sedan. Han tycker om att småprata och frågar alltid vad jag heter och när jag talar om det för honom så minns han alltid att det är ju jag som är från Sverige.

Jag har tagit en beställning från Dido´s man. Kommer ni ihåg henne? Hon har en liten baby nu, och brukar tydligen bo på hotellet då och då…

Det finns en ung tjej som brukar äta med sina föräldrar lite då och då. Min manager berättade att hon är så posh att hon inte ens kan använda våra toaletter, utan går in till finrestaurangen och använder deras… (Hon tvättar säkert inte ens händerna efteråt…)

Jo, har jag sagt att jag jobbar med `Vicky Pollard´…

 

This entry was posted in Arbete/Skola, Vardag. Bookmark the permalink.

2 Responses to PÅ JUB

 1. annapanna says:

  Det här förgyllde min trötta morgon. Sitter och har öppning på jobbet. Klev därmed upp kvart i fem och jag gillar´t inte. Men nu känns det varmt och luddigt i hjärtat. Jag kan nästan se personerna framför mig. Transorna och den ensamma gamla mannen :)

  Mys!

 2. Lisa W says:

  Hej hopp!

  Japp, Sebbe sitter i en sån fåtölj. Min mormors hem är fullt av gamla balla grejer. Hon var en loppisråtta på den tiden det var omodernt till och med.

  Gud vad hääärligt ni verkar ha det där borta! Jag skulle också vilja bo utomlands, gärna i England. Mmmm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>